16 יזמיות ויזמים מחורפיש בדרך לעצמאות כלכלית בעקבות קורס יזמות עסקית, שהתקיים במסגרת מיזם משותף לחיזוק עסקים קטנים בפריפריה של המשרד לפיתוח הפריפריה הנגב והגליל ועמותת 'יוזמות עתיד'
במטרה לחזק מאות עסקים קטנים ובינוניים בפריפריה החברתית והגיאוגרפית ולסייע ליזמים להקים עסק עצמאי או לחזק עסק קיים, המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל ועמותת "יוזמות עתיד" מעניקים הכשרה עסקית ללא עלות למאות יזמים ובעלי עסקים קטנים ובינוניים, העומדים בתנאי הסף. לאחרונה הסתיים קורס "יזמות עסקית" במועצה המקומית חורפיש, שהנה אחת מתוך עשרות הרשויות המקומיות המשתתפות במיזם.
מלבד הקניית כלים מעשיים ומקצועיים בניהול עסק עצמאי, ניהול פיננסי ושיווק דיגיטלי, קורס ההכשרה יצר חיבור בין עסקים שונים תוך למידה ועשייה עסקית. במטרה להמשיך ולסייע לאחר סיום הקורס, ממשיך ללוות את היזמים מלווה עסקי ("מנטור") שמסייע בהקמה וחיזוק עסקיהם, במיתוג ראשוני, בניהול שגרת העסק. בנוסף, ניתנת ליזמים אפשרות לקבל הלוואה בתנאים מועדפים ללא ערבים בסכום של עד 40 אלף ש"ח. יזמים רבים מעידים על כך שהקורס העניק להם ביטחון וידע לפיתוח העסק שלהם וסיפק להם כלים מעשיים, שבאמצעותם התחילו לפרוט את היעדים למעשים.
בין מסיימי הקורס פהדה עבדלחאק לא הסתפקה בעסק להכנת עוגיות ביתיות ומספרת כי " ראיתי יזמיות ערביות אחרות ולקחתי מהן השראה לחשוב בגדול. אני רוצה להקים בסוף התהליך, מפעל לטחינה אורגנית שאני אנהל אותו ואכין ממנו מוצרים נוספים. אולי אצליח לעשות שיתופי פעולה עם חברות נוספות שיקנו ממני את התוצרת . מאי פרנסיס מהישוב פסוטה חולמת בגדול וציינה: "ראיתי את הפוטנציאל העסקי בכפר שלי אחרי שהגיעו אליו 60,000 מטיילים בקריסמס, וחשבתי לנצל את האוויר הצלול ואת האזור הירוק לטובת מי שחי במקום אפור ועירוני. אני רוצה להקים מתחם אירוח בבתים העתיקים, שיהיה בו גם מסעדה אורגנית מצמחיית האזור, ספא, וטיולים בשטח". בושירה פארס, אחת מצעירות הקורס חושבת על נגריה קטנה ומספרת כי הקורס נתן לה ידע פיננסי וכלכלי רחב להוציא את הרעיון לפעולה, היא לא מפחדת יותר לקרוא דו"חות כלכליים, מה שהעלה לה את הביטחון העצמי זה בעיקר ההבנה שלה בתחום הכלכלי .
אריאל משעל, מנכ"ל המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל: "חיזוק עסקים קטנים ובינוניים בפריפריה החברתית והגיאוגרפית הוא יעד. מתחילת השנה חיזקנו למעלה מ-500 עסקים קטנים ובינוניים והמיזם צפוי לתמוך בלפחות 800 עסקים חדשים, בתקציב של כ 4 מיליון ₪ בשנה. אנו מאמינים כי חיזוק העסקים הקטנים והבינוניים לצד עידוד יזמות, יאפשר למאות תושבים בפריפריה לשפר את מצבם הכלכלי ויתרום לכלכלה המקומית והלאומית".
יעל עובדיה, מנכ"לית "יוזמות עתיד": "הקמתם של העסקים תוך ליווי והדרכה נכונה, מהווים הזדמנות תעסוקתית. עידוד היזמות בישראל יסייע לעוד אלפי אנשים להגיע לעצמאות כלכלית ולצמצום הפערים בחברה הישראלית".
יש לכם עסק קטן שתרצו להצעיד קדימה? יש לך כישרון שאפשר להפוך לעסק מניב הכנסה? מעוניינים להצטרף לקורס הקרוב? הירשמו עכשיו באתר המיזם המשותף של המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל ועמותת יוזמות עתיד: https://pituachyozmot.org.il/