מעבר לתוכן העמוד מעבר לצור קשר מעבר לתפריט תחתון
בעיטת פתיחה בטורניר בועטות
קרדיט צילום- יעלי הראל

השר לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל, עודד פורר בעט את בעיטת הפתיחה בטורניר "בועטות" בו השתתפו מאות ילדות צעירות מהחברה הערבית והיהודית מהפריפריה החברתית

07.03.2022

~~~

השר לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל, עודד פורר בעט את בעיטת הפתיחה בטורניר "בועטות" בו השתתפו מאות ילדות צעירות מהחברה הערבית והיהודית מהפריפריה החברתית. הטורניר החגיגי נערך ביום שני, 7.3.2022, ד' אדר ב' תשפ"ב, במגרש הכדורגל בבית וגן בירושלים. בטורניר המחוזי השתתפו ילדות מ- 12 קבוצות מהישובים לוד, רמלה, בית שמש וירושלים, הלוקחות חלק בתוכניות ׳בועטות׳ של המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל ועמותת שער שוויון.

 

השר לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל עודד פורר "העצמת נשים מגיל צעיר זה יעד וחוגי הכדורגל, הניתנים ללא עלות, מחזקים את הדימוי העצמי של הילדות ומאפשרים להן להיות פורצות דרך גם על המגרש וגם מחוצה לו"

 

מנכ״ל המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל, אילן שוחט: ״במטרה לייצר שוויון הזדמנויות ולאפשר לכל ילד או ילדה בפריפריה החברתית או הגיאוגרפית ליהנות מחוגים המשרד מעניק לכ-2,500 ילדים וילדות חוגי ספורט ללא עלות. מעבר לכך שמדובר על חיסכון של אלפי שקלים להורים, החוגים מעודדים מצוינות ומעניקים מסגרת וסיוע לימודי לאחר שעות בית הספר. במסגרת התוכנית ניתנות לכ-150 קבוצות ספורט של ילדות וילדים שעות סיוע לימודי והכנה למבחנים, כשהשעות השבועיות ניתנות במבנה של קבוצת הספורט באופן שתורם לתלמידים לחזק את יכולותיהם הלימודיות ומקנה להם ערכים של מצוינות״.

 

אביבה אבטאו שמשחקת במכבי אשדוד ומאמנת בתוכנית, אמרה: "היום כדורגל הוא לא תחביב רק של בנים, הוא לגמרי יכול להיות גם של ילדות ונשים. לא תמיד היה לי קל. בשכונה צחקו, איך ילדה יכולה לשחק כדורגל? העליבו והתעלמו ממני. היום אני מסייעת להרבה ילדות, אם הייתה לי 'אביבה' כשאני הייתי קטנה, כזו שתומכת בי באימונים ומאמינה בי, אז היום הייתי ברמה גבוהה יותר. כמאמנת, אני מרגישה את ההשפעה הגדולה שיש ל׳בועטות׳ על הבנות, והלוואי שכל ילדה במדינה תזכה להשתתף בתוכנית כזו. לא רק בגלל הכדורגל, אלא בזכות הערכים, הביטחון והיכולות שמקבלים מהמשחק״.

 

בראאה כעבייה מבנות עראבה מהליגה הלאומית מנהלת מחוז גליל בתוכנית "בועטות" וגם האישה הראשונה בכפר שלה שעוסקת בספורט באופן מקצועי "רוב הילדות בארץ בכלל ובחברה הערבית בפרט לא מצליחות להשתלב באימוני כדורגל בקבוצה של בנות בלבד", היא אומרת, "הכישרון והאהבה שלי לספורט התחיל בגיל צעיר, אך מהר מאוד החברה כיוונה אותי לספורט 'נשי יותר' ושנים לאחר מכן, חזרתי לכדורגל. לשמחתי הכישרון נשאר והיום אני משחקת בליגה הלאומית. אני רואה את העלייה באמונה העצמית, בלימודים ובכושר של כל ילדה וילדה שמשתתפת ב׳בועטות׳ קבוצה של בנות המחזקות אחת את השנייה, מעצימה את הקבוצה ומחזקת כל אחת בנפרד".

 

חוגי הספורט של המשרד לפיתוח הפריפריה הנגב והגליל ועמותת שער שוויון ניתנים ללא עלות ומשלבים סיוע לימודי במטרה לחזק את המצוינות בתחום החינוך הבלתי פורמאלי בפריפריה, הגיאוגרפית והחברתית. חוגי הספורט ניתנים בהיקף של כ- 5 מיליון ש״ח וגם מעניקים חיסכון של אלפי שקלים להורים ומעודדים במסגרת התוכנית, כ-150 קבוצות ילדים וילדות מעשרות רשויות בנגב ובגליל מקבלים כ-6 שעות שבועיות הכוללות שעות אימון על המגרש ושעות סיוע בשיעורי בית, הכנה למבחנים ופעילויות העשרה לאחר שעות בית הספר תוך שמירה על מבנה של קבוצות הספורט.

תמונה קבוצתית עם השר מטורניר בועטות

קרדיט צילום- יעלי הראל