מעבר לתוכן העמוד מעבר לצור קשר מעבר לתפריט תחתון

המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל ממשיך לחזק את היזמות ואת התעסוקה בגליל וחונך יחד עם מועצה מקומית מע׳אר את מתחם העבודה המשותף הראשון במע׳אר: "קליקה – מע׳אר"

07.04.2021

 

המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל ממשיך לחזק את היזמות ואת התעסוקה בגליל וחונך יחד עם מועצה מקומית מע׳אר את מתחם העבודה המשותף הראשון במע׳אר ״קליקה – מע׳אר״. ההשקה החגיגית התקיימה ביום שלישי 6.4.2021 במעמד ראש המועצה במע׳אר פריד גאנם ובמעמד מנכ״ל המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל מר אריאל משעל, תושבים ויזמים. מתחם העבודה המשותף ״קליקה מע׳אר״ ממוקם במרכז הישוב סמוך לבניין המועצה, מתפרש על שטח של 280 מ"ר וכולל 24 עמדות עבודה פתוחות וסגורות, 2 משרדים, חדר ישיבות ומטבח מאובזר ויעניק לשוכרים שירותים נוספים כגון הרצאות מקצועיות בנושא קידום עסקים, פיתוח כלכלי ועסקי, מיסוי לעסקים קטנים, שיווק באינטרנט ויתן מענה לתושבי מג'אר והסביבה. בדומה למתחמי עבודה משותפים ומסובסדים שמקים המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל העלויות בקליקה מג׳אר יהיו מופחתות באופן משמעותי ביחס למתחמים דומים כשעלות עמדה פתוחה לכל היותר 300 ₪ ועלות משרד לכל היותר 1,200 ₪.

 

הקמת מתחם העבודה המשותף במע׳אר נעשית כחלק ממהלך של המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל להקמת 45 מתחמי עבודה משותפים בנגב בגליל ובפריפריה החברתית בהיקף כולל של למעלה מ-90 מיליון ש"ח. עד כה הוקמו על ידי המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל מתחמי עבודה משותפים בחברה הערבית ברהט ובכפר קאסם וצפויים להיפתח מתחמי עבודה נוספים בכפר קרע, בכפר כנא, בערערה ובדליית אל כרמל. בגליל הקים המשרד מתחמי עבודה משותפים בצומת וואסט שגולן, בצפת, במגדל תפן ובטירת כרמל ובתקופה הקרובה צפויים להיפתח מתחמי עבודה משותפים נוספים במשגב ובכרמיאל המצטרפים למתחמי העבודה המשותפים שהוקמו בנגב: בערבה תיכונה, בירוחם, ברמת הנגב ובחבל אילות ובפריפריה החברתית בלוד, בבית ים, ברמלה, באיתמר, במטה בנימין ובחריש.

 

אריאל משעל, מנכ"ל המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל: "חיזוק התעסוקה והיזמות בגליל הוא יעד ואין כל סיבה שלתושבים במע׳אר לא יהיו אפשרויות תעסוקה מגוונות ליד הבית. מתחם העבודה המשותף ׳קליקה-מע׳אר׳ יחזק את התעסוקה ואת היזמות באזור ויחבר בין יזמים וקהילות טכנולוגיות בכל רחבי הארץ כך שיזם ממע׳אר יוכל להיות מקושר עם יזמים במתחמים שהקים המשרד בנגב בגליל ובפריפריה החברתית, כך שכל הארץ תהיה קהילה עסקית אחת גדולה. עד כה הוקמו בגליל, על ידי המשרד מתחמי עבודה משותפים בצומת וואסט שגולן, בצפת, במגדל תפן, בטירת כרמל, ובחצור הגלילית ובתקופה הקרובה צפויים להיפתח מתחמי עבודה משותפים נוספים בכפר כנא, בדליית אל כרמל, במשגב ובכרמיאל".

 

ראש המועצה מע׳אר, פריד גאנם: "מע׳אר הוא ישוב גדול המונה כ-24,000 תושבים שמרכיבים את הפסיפס הישראלי. כיום הישוב מסווג באשכול 3 ועד לאחרונה היה אשכול 2, כאשר האבטלה עומדת על 11% אך בפועל היא יותר מ-25% מאחר שחלק נכבד בקרב הנשים לא רשומות בלשכות התעסוקה ואנחנו מאמינים ששילוב של מספר צעדים יכול להפחית את האבטלה בישוב. מתחם העבודה המשותף ״קליקה מע׳אר״ יתן שירותים ליזמים, לסטארטאפים, לאנשי עסקים ויחבר אותם לעולם הגדול, שזה הבסיס ליזמות ולפתיחת עסקים. מתחם העבודה יפתח הזדמנויות וימשוך אנשי עסקים לישוב וברגע שאנשים יפגשו אחד את השני באותו מועדון עסקי זה יאפשר יותר שיתופי פעולה ויקדם ויזניק את הכלכלה המקומית. במע׳אר יש הרבה מסחר בכל התחומים מתחם העבודה יאפשר ליזמים ליצור קשרים בכל רחבי הארץ, לקבל הדרכות והרצאות ולהרחיב את העסקים שלהם וזו אבן דרך אחת מתוך מספר תכניות בתחום התיירות והתעשייה שיקדמו את הישוב״.

 

מנהלת מתחם העבודה המשותף קליקה מע׳אר, פאתן עזאם עראידה: "מאוד מאתגר להקים מתחם עבודה משותף בחברה הדרוזית, גם הייתי בהריון תוך כדי הקמת המתחם וילדתי באמצע ההקמה ולא התנתקתי לרגע. מתחם עבודה משותף, זה משהו חדש באיזור, אז לצורך ההקמה התייעצתי עם מתחמים קיימים שהקים המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל בגליל. מטרת קליקה מע'אר היא לקדם עסקים קטנים ובינוניים שקיימים באזור ולתמוך ביזמים חדשים מטרה נוספת וחשובה של קליקה מע'אר היא העצמת נשים ושלובן בתחום העסקי. בנוסף, מתחם העבודה יעניק לצעירים הרבים בישוב הכוונה וליווי מקצועי".

 

אסיל גאנם מנהלת הקהילה במתחם העבודה המשותף קליקה מע׳אר: ״במע׳אר יש הרבה אנשי עסקים ויזמים ויש הרבה נשים ואנשים שעובדים מהבית ורק מחכים שיפתח מתחם עבודה שיאפשר להם לפתח את העסקים שלהם. יש כאן הרבה בעלי עסקים קטנים ופרילנסרים שאין להם מקום שקט לשבת בו ולהיפגש וקליקה מע׳אר נותן את האפשרות לבעלי עסקים לקיים סדנאות, להרחיב את הפעילות העסקית שלהם. יש הרבה עסקים שנפתחים ואחרי תקופה קצרה נסגרים, זה בגלל שחסר להם ליווי מקצועי קליקה מע׳אר יעניק לבעלי עסקים ליווי ותמיכה מקצועית ועסקית. במע׳אר לא נהוג כמו בתל אביב לעבוד בבתי קפה אז אנשים נמצאים בבית ולא פוגשים במהלך היום עוד בעלי עסקים ואין מקום שמפגיש בין אנשים לכן קליקה מע׳אר יהיה נקודת המפגש בין בעלי העסקים ויאפשר שכירות בעלויות נמוכות. בנוסף, קליקה מע׳אר יהיה שותף בכל הפעילות העסקית של הישוב ויזום פעילות למען החברה ולחיזוק תעסוקת נשים. אין ספק שקליקה מע׳אר יזניק את הפעילות היזמית בכפר. אנחנו עובדים יחד עם מרכז הצעירים של המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל בישוב ומקדמים פרוייקט שבעלי עסקים גם יכשירו סטודנטים צעירים. בימים אלה אנחנו מקבלים פניות של יזמים שרוצים לשכור עמדות עבודה או חלל לסדנאות והביקוש ממש גבוה. מתחם העבודה גדול ממש, הוא רק נפתח וכבר נראה שהוא יתמלא עד אפס מקום".